Flowpoint heeft een nieuw teamlid!

Leuk dat ik me aan jullie mag voorstellen als nieuw lid van het Flowpoint Team. Mijn naam is Wilma Versluis, Spinning® Instructeur en Sportvasten coach.

Na diverse banen heb ik in februari 2003 de opleiding Spinning® Instructor van Johnny G gevolgd. (Johnny Goldberg ontwierp en bouwde de eerste spinningfiets toen hij aan het trainen was voor de Race Across America Marathon in 1987. Na de wedstrijd vroeg hij octrooi aan voor de fiets.) Het zijn de fietsen waar op getraind wordt bij Flowpoint.

Op de sportschool waar ik sportte was er een pilot met deze Spinning® bikes en ik was direct super enthousiast over de nieuwe workout. Ik houd van afzien in de sport, van muziek, met elkaar sporten en ik was nieuwsgierig naar de achtergrond van Spinning®.

In juni dat jaar werd ik door de eigenares gevraagd om een les te geven. Haar vaste kracht werd ziek en na lang wikken en wegen (doodeng om voor een groep te zitten) heb ik ja gezegd en was eigenlijk meteen verkocht. De energie die het mij gaf was enorm! De leden en de eigenares waren tevreden en zo is mijn passie voor het lesgeven geboren.

Ik geef nu 17 jaar les en door de jaren heen heb ik mezelf verder ontwikkeld door nascholing te volgen o.a. in trainen met een hartslagmeter.

Mijn werkzame leven draait nu om Spinning® lessen maken en geven, mensen coachen, enthousiast maken voor het fietsen en een fitter, energieker en gezonder leven laten leiden.

Hoe belangrijk dat is heb ik een paar jaar geleden aan den lijve ondervonden. Na 13 jaar lesgeven liep ik vast: mijn energielevel liep achteruit, ik was sneller moe en niet tevreden over mijn gewicht. Iemand in mijn directe omgeving had de Sportvastenkuur gevolgd. Ik zag wat het hem opleverde. Hij was zichtbaar fitter, sterker in zijn sport en hij raakte wat overtollige kilo’s kwijt.

Ik raakte hierdoor geïnspireerd en in mei 2016 heb ik besloten zelf de kuur te volgen. Het resultaat was verbluffend en de ervaringen waren beter dan ik had verwacht: ik werd fit, energiek, mentaal sterk en een paar kilo’s lichter. Ik was zo fit dat ik boven verwachting in oktober 2016 de Mont Ventoux met de fiets heb beklommen.

Het Sportvasten vond ik door deze persoonlijke ervaring zo interessant dat ik er meer over wilde weten en de ervaringen ook met anderen wilde delen. In september 2016 heb ik daarom de opleiding tot Sportvasten Coach gevolgd en met succes heb ik dit certificaat behaald.

Naast de Spinning® lessen die ik vanaf oktober ga geven, kan ik je vanaf september al met Sportvasten begeleiden om ook dit fitte, energieke gevoel te krijgen. Ik heb er onwijs veel zin in!

Tot ziens bij Flowpoint.

Energieke Spinning® groet,

Wilma.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *