Stay safe & healthy bij Flowpoint – 14 oktober 2020

Voor aanvang van het winterseizoen en direct na de nieuwe maatregelen gisteravond aangekondigd door Mark Rutte, willen we je hierbij graag nader informeren over hoe Flowpoint de veiligheid wil waarborgen van haar leden bij zowel het spinnen als de Core Stability lessen. Want veiligheid en vitaliteit, dat is wat telt in deze “Corona-periode”.

Wat hebben we gedaan?

De spinningruimte boven is niet alleen aanmerkelijk vergroot qua m2, ze is ook totaal vernieuwd. Kosten noch moeite zijn gespaard om een supermoderne luchtbehandelingsinstallatie met afzuiging via het plafond te installeren met een capaciteit die ruim boven de norm ligt. Daarnaast is er natuurlijke ventilatie door 2 grote toevoerkanalen in de ruimte en kunnen we de deur en het raam openzetten tijdens het spinnen. Alle splinternieuwe fietsen boven zijn op een afstand van ruim 1,5 meter van elkaar in de ruimte geplaatst. Het aantal fietsen hebben we teruggebracht naar 18 en deze staan op ruime afstand van elkaar.

Het volledige pand van Jeugdland is gerevitaliseerd en heeft een nieuw dak en nieuwe luchtbehandeling gekregen zodat elke ruimte in het pand voldoet aan de eisen die de Corona-maatregelen stellen.

Wil je de nieuwe spinningruimte komen bekijken?

Dan kan dat vrijdag 16 oktober a.s. tussen 17.00 & 18.30 uur. Op deze manier hopen we je een “veilig” & zeker gevoel mee te geven!! want Flowpoint doet er alles aan om iedereen hoe dan ook te laten bewegen, maar wel op een veilige manier.

Bij binnenkomst graag de richtlijnen van Jeugdland aanhouden. Dat betekent dat je het formulier invult, je handen desinfecteert, 1,5 meter afstand houdt en je de Flowpoint pijlen volgt naar de ruimte. Verder willen we je vriendelijk doch dringend vragen om binnen een mondkapje te dragen.

Vooruitlopend op mogelijk nog strengere maatregelen én omdat de toegang tot de Flowpoint ruimte niet eenvoudig Corona-proof te maken is (mede vanwege de vele gebruikers van Jeugdland) hebben we besloten om zo lang mogelijk buiten- in en bij de loods te spinnen. Deze bevindt zich aan de achterzijde van het gebouw naast de handboogvereniging. De route buiten om naar en van de loods levert namelijk geen enkel probleem op. Ook in en bij de loods garanderen we de 1,5 meter afstand. We zitten stil op een fiets die voorafgaand aan de les voor de spinners klaar staat en bewegen niet door elkaar heen. Net zoals binnen, waardoor de maximale groepsgrootte van 4 niet van toepassing is. Bij zeer slecht weer kunnen we uiteraard de spinning ruimte boven gebruiken. De trainer bepaalt dat in overleg met de groep en begeleidt de groep op dat moment naar boven. Zorg dat je een mondkapje bij je hebt zodra je je binnen gaat verplaatsen en houd afstand!

Wellicht ten overvloede vermelden we dat parallel aan de spinninglessen bij Jeugdland, we tevens de virtuele lessen blijven aanbieden. Voor meer informatie raadpleeg daartoe de app van Eversports.

De Core Stability trainingen vinden plaats in een van de zalen van Jeugdland, afhankelijk van de groepsgrootte. De trainer haalt de deelnemers voorafgaand aan de les op in de Taveerne.

De Taveerne van Jeugdland is geopend om de sporten die binnen/buiten het gebouw plaats vinden door te laten gaan. Helaas is de kantine GESLOTEN. En mag er OPNIEUW geen gebruik gemaakt worden van de kleedkamers & douches. Wel zorgen we ervoor dat je gebruik kunt maken van het toilet indien nodig.

Dit is het voor NU. Maar we houden je natuurlijk ‘op de hoogte’ van evt. nieuwe ontwikkelingen…

Want hoe dan ook!!!!

Flowpoint zal alles wat binnen ons bereik ligt doen, om samen met jullie er een fantastische uitzonderlijke mooie Flowpoint winter van te maken. Want keer op keer bewijst ‘het’ maar weer eens hoe belangrijk het is om te blijven bewegen. En hoe mooi is dat, om dat met elkaar bij Flowpoint te doen. Of het nu binnen of buiten is. We gaan ervoor!!! HopHopHop.

Sportieve groet van het Flowpoint Team

P.S. zie hieronder de Corona Regels van Flowpoint

Corona Regels van Flowpoint: 

 1. Volg de richtlijnen van het RIVM
 2. Houd 1,5 meter afstand, voor- en in de indoor spinning / core ruimte.
 3. Houd 1,5 meter afstand, bij- en op de outdoor spinning locatie.
 4. Kom niet naar Flowpoint als je verkouden bent of (griep)klachten hebt. Dus heb je klachten blijf dan thuis.
 5. Meld je altijd online aan via Eversports (ledenadministratie).
 6. Kom zoveel mogelijk alleen naar Flowpoint.
 7. Kom in sportkleding naar Flowpoint, gebruik van kleedkamer en/of douches is t/m eind okt. niet toegestaan.
 8. Zorg dat je een volle bidon meeneemt.
 9. Gebruik van toilet is toegestaan.
 10. Desinfecteer je handen voor én na elke les met het desinfectiemiddel dat daar speciaal voor klaar staat.
 11. Loop direct door naar je spinningfiets. Spinnen we binnen, loop dan helemaal door naar achteren en sluit aan zodat niemand een ander hoeft te passeren.
 12. Raak alleen de spinningfiets aan waarop je de spinning les wilt volgen.
 13. Maak de spinningfiets goed schoon (stuur, weerstandsknop, stelknoppen en zadel) met het doekje dat door de trainer wordt uitgereikt.
 14. De trainer desinfecteert na de lessen de spinningbike zelf (stuur, weerstandsknop, stelknoppen en zadel).
 15. Verlaat na de spinning/core les zo snel mogelijk de indoor ruimte of de outdoor spinninglocatie.
 16. Breng voor de core lessen 2 handdoeken mee en, indien aanwezig, een eigen matje.
 17. Je wordt verzocht zo snel mogelijk het terrein van Jeugdland te verlaten.
 18. Kom zoveel mogelijk op de fiets, er is erg weinig parkeergelegenheid voor auto’s.
 19. Volg altijd de aanwijzingen van de trainer op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *