Flowpoint biedt deze winter meer variatie in trainingen!

Naast de vertrouwde hoge beat-trapfrequenties van Martijn & Hester Marieke, bieden we nu ook spinning® trainingen van Wilma aan die in een minder hoge trapfrequentie gaan. Deze zijn echter zeker niet minder effectief & zwaar.

Hoe kun je het onderscheid tussen deze twee verschillende trainingen nu bekijken?

Hoge frequentie

Als je op een hoog beentempo ‘draait’, zit je hartslag snel hoog door de hoge trapfrequentie. Bovendien moet je bij deze hoge omwentelingssnelheid je Core goed gebruiken en aanspannen. Doe je dat niet, dan schudt je hele lichaam en kun je niet ‘in control’ zijn. Dus een hoog beentempo gaat altijd gecombineerd met een directe aanspanning van je Core.

Lagere frequentie

Bij spinning® op een lager beentempo ga je door middel van de weerstand je hartslag omhoog ‘tillen’. De aanloop naar een hogere hartslag duurt daarom vaak iets langer. Ook bij deze training zal je ook je Core goed moeten aanspannen. Dit merk je alleen minder snel omdat je lichaam het beentempo makkelijker kan “bijbenen”. Maar LET OP!!! nu komt ie: om de oefeningen op de juiste manier perfect uit te kunnen voeren in een weerstand die voor jou op de max zit, moet je ook hier goed je Core aanspannen. Dus het lijkt makkelijker, maar als je de oefeningen goed uitvoert is het minstens even zwaar.

Beide trainingen zijn zeer effectief, maar je beleeft de intensiteit anders. Dat is ook precies wat Flowpoint wil. Het gaat erom wat jij prettig vindt en welke training het beste bij jou past. Niet iedereen past namelijk hetzelfde jasje. En op deze manier kun je te allen tijde je eigen “jasje” aantrekken. En het allermooiste is dat je bij Flowpoint beide trainingen in kunt plannen. Een combinatie van beide manieren van trainen, zorgt ervoor dat je je lichaam op verschillende manieren traint. Dat maakt je trainingen zeer effectief, zeker als je traint voor een bepaald doel.

Hoe boek je een les op de lagere trapfrequentie?

De spinning® trainingen zijn, evenals alle andere trainingen, in Eversports te boeken op de zondagochtend om 9.00 uur en op de maandagochtend om 9.00 uur. Om iedereen de gelegenheid te geven deze manier van trainen eens te ervaren zal Wilma de komende periode ook wat andere uren overnemen van Hester Marieke en Martijn.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.