Spinning

VOORUIT. MET SPINNING

Vooruit op een spinningbike. Het klinkt gek, maar als je goed spint gaat alles vooruit. Je hart, je longen, je spieren en je core stability. Het maakt niet uit of je net begint of al langer sport. Of je een fietser bent die wil verbeteren op fietstechniek of gewoon fit wilt zijn. Het zijn de persoonlijke benadering, inspiratie en aandacht voor techniek die zorgen dat iedereen vooruitgaat bij Flowpoint.

Spinning is hard werken en kost liters zweet. Maar je bouwt een enorm uithoudingsvermogen op. Wie er eenmaal mee begint, is vaak niet meer te stoppen.

Na het instellen van je fiets op jouw lengte, begin je de training met een rustige warming-up. Indien gewenst kun je een hartslagmeter gebruiken om de zwaarte van de training aan te passen. De mate van weerstand bepaalt de intensiteit van de training. Als je tijdens het fietsen wilt stoppen, zit er vooraan een knop die je geleidelijk laat stoppen. Dit omdat er bij een spinning bike gebruik wordt gemaakt van een “vliegwiel”. De oefeningen vinden altijd plaats op lekkere opzwepende muziek waarbij het de bedoeling is dat je de trapfrequentie in lijn brengt met de beat van de muziek.

VOORUIT. TIPS

Voor het beste resultaat is het raadzaam om meerdere keren per week te trainen, genoeg afwisseling te zoeken en iets te doen wat je leuk vindt. Als je vooruitgang wilt boeken, ga dan net ietsje verder dan je kunt in de training. Zo boek je veel progressie. Dat maakt het niet alleen leuk, je voelt je ook beter. En je zelfvertrouwen krijgt ook nog eens een “boost”.

Mocht je voor de calorieverbranding gaan; dan staat spinning samen met hardlopen op de 1e plaats!

VOORUIT. HET MATERIAAL

Een goede workout start bij het materiaal. Daarom maken we bij Flowpoint gebruik van de beste merken spinning bikes die goed af te stellen zijn. Voor het outdoor spinnen zijn dat Schwinn Evolution bikes en voor het indoor spinnen zijn dat Star Trec Spinner NXT bikes.

VOORUIT. EEN PROEFLES

Ben je net zo enthousiast over spinning als wij dat zijn? Wil je eens ervaren of Flowpoint ook iets voor jou is? Boek dan een proefles. En ontdek zelf dat je door het spinnen bij Flowpoint je eigen kwaliteiten leert te verbeteren en je heerlijk fit gaat voelen.